ZUŠ TŘEBÍČ

prostor pro vzdělávání, spolupráci a setkávání

Musik Bridging the World

Musik Bridging The World

V období letních prázdnin 16. - 23. 8. 2009 se Zuzana Fialová, absolventka II. stupně naší školy z houslové třídy Karly Ošmerové, zúčastnila letního hudebního kurzu v Německu pod hlavičkou Rotary Sommerkurs Distrikt 1950 im Musikgymnazium, Schloss Belvedere Weimar, Hochbegabtenzentrum der Hochschule für Musik, FRANZ LISZT Weimar.

Zde Zuzana Fialová prožila velmi přínosný týden pod vedením profesorky houslové hry Anne-Katrin Lindig. Rovněž práce v orchestru pod vedením dirigenta Juri Lebeděva byla podle ní úžasná. Měla možnost zdokonalit si také německý jazyk, který studuje na gymnáziu. Celý týdenní pobyt byl završen krásným koncertem, kde vystoupili všichni účastníci několika národností. Zuzana byla jediná z České republiky.

Touto cestou by ráda poděkovala těm, kteří jí umožnili se takového kurzu zúčastnit a z něhož si odvezla nevšední a nezapomenutelné zážitky.

První popud vzešel od Rotary Clubu v Třebíči a díky iniciativě Franka Spekhorsta - našeho pedagoga a též člena Rotary clubu se věci daly do pohybu.

Finanční prostředky na tento prestižní kurs věnoval ROTARY CLUB Rothenburg o.d. TauberNěmecko.

Velké díky za tuto podporu pro studenty, kteří by jinak byli o takovéto zkušenosti ochuzeni.

Fotografie Fotografie